Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Resim Yapmanın Çocuk Üzerinde Faydaları

Resim Yapmanın Çocuk Üzerinde Faydaları

Çocukların hayal dünyaları çok geniştir. Duygularını hayallerini oyun oynarken ya da resim yaparak açığa vururlar. Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir. Resim yapmak çocuk üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, yoğunlaşma gücünü ve öz güvenini arttırır.

Çocuklar Da Resim Eğitimine Ne Zaman Başlanmalı?

Karalamayı isimlendirme dönemi dediğimiz (3, 5-4 yaş arası)

Yaklaşık 3. 5 yaşında bu dönemin ayırıcı özelliği olan çocukların çizimlerine bir isim vermeye başlamasıdır. Bu dönemin bir başka karakteristik özelliği ise çocuğun çizim yaparken sözel becerilerini kullanabilmesidir. Bu sayede el kasları gelişirken benlik duygularını da kavranmasına yardımcı oluyor.

Çocuklar Da Resim Yeteneği İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Çocuğun sadece resim çizmesi değil çizerken izlediği yol, kullandığı renkler de önemlidir. Minik sanatçınızın yaptığı resmi anlatmasına fırsat tanıyın. Resimde ki figürleri tek tek gösterip

Bu ne, ne çizdin yerine “bu resmi bana anlatır mısın?” sorusu kullanılmalıdır.

Çocukların bazen çizdiklerinden daha fazlasını anlattığını görüyoruz. Bu durumda ise şu yorumu yapıyoruz. Ya çizdiklerinin fazlası aklındadır ya da yapmak istedikleriyle yapabildikleri arasındaki fark onu rahatsız etmiştir. Bu nedenle çocuğun resmini anlatması çocuğun rahatlamasını sağlayacaktır. Tabi ki aynı zaman da özgüvenine de bir artı daha katmış oluyorsunuz önemsediğinizi göstermiş oluyorsunuz. Resim yaparken yapamadığı anlar da karşılaştığı zor anlar da sizden yardım istediğinde ona asla mükemmel olması gibi bir şart olmadığını önünde ki kâğıdı hayal gücüne göre dilediği gibi çizmesini söyleyin. Çizimin sadece ona ait olduğunu ve asla kusursuz olması gerekmediğini açıklayın.

 Resim Yapmanın İnsan Psikolojisi Üzerinde Ki Etkileri

Resim yapmak bir dışa vurumdur, sanatın tedavi amaçlı kullanımına ise ‘sanat terapisi’ adı verilir. Sanat terapisi; sanatın alt dallarını bünyesinde barındıran, psiko terapinin bir alanı. Ve sanat uygulamaları olan resim, müzik, tiyatro, sinema ve dans ile yapılır. Bu sayede gün içinde ki stresi azaltmaya, davranışlarını yönetmeye, benlik saygılarını ve öz bilinci artırıyor. Tabi ki stres atmak ve keyifli vakit geçirmek için OZİ SANAT’ DA bize eşlik ediyor.

Resim Yapan Kişiye Ne Denir?

Profesyonel olarak resim yapan kişilere ressam denir.